<p id="jf3xn"></p>
    <meter id="jf3xn"></meter>

    <ol id="jf3xn"></ol>
    <ol id="jf3xn"></ol>

          <ol id="jf3xn"></ol>

          <sub id="jf3xn"></sub>

            <dfn id="jf3xn"></dfn>

            網站地圖關于我們

            查看相冊 View Gallery
            景觀建筑:建筑與自然的共存第1張圖片

            阿根廷Cariló住宅
            Cariló House / Luciano Kruk

            由專筑網Mengxia,李韌編譯

            Cariló位于阿根廷布宜諾斯艾利斯省,是一座典型的阿根廷小鎮。Cariló小鎮距離布宜諾斯艾利斯市360公里,它保留了天然的松樹林保護區、沙丘和廣闊的海灘,這也使得Cariló小鎮成為最重要的旅游中心以及理想的居住地。

            這座建筑以其建成的小鎮命名。它位于距大海一個街區內的角落。趨近于海灘的地勢使得其周邊環境并非綠樹成蔭,而是荒蕪的一片景色。這樣的環境也驅使建筑師開始構思場地的景觀。另外,場地陡峭的斜坡從地形的后部下沉,如同沙丘朝向大海。

            Cariló is an Argentine town in Pinamar, a district in Buenos Aires Province. It withholds a natural pine forest reserve, dunes and extensive beaches which led Cariló become one of the most important touristic centers and an ideal place to live, 360km away from the City of Buenos Aires.
            The house is named after the town it is built in. It is placed on a corner lot one block away from the sea. Its proximity to the beach makes a less leafy and more arid scenery, which encouraged us to intervene the landscape. A steep slope descends from the back of the terrain, just like a dune does towards the sea.

            景觀建筑:建筑與自然的共存第2張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第3張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第4張圖片

            客戶希望擁有一座度假屋,其中包括與社交區相連的主人套房、獨立客房、戶外休息室、燒烤區、游泳池和日光浴室?蛻魪娬{了景觀視野對于他的重要性,同時也要防止來自海洋的寒冷東南風。

            為了滿足這些要求,建筑放置在場地的最高層,比水平高度高了3米。停車位的上方是客房和服務空間的大平臺。這種空間布置導致兩個獨立的體量互為垂直關系。

            The commission consisted on a vacation home including a master suite connected with a social area, an independent guest area, an outdoor lounge, a barbeque area, a swimming pool, and a solarium. The clients emphasized the importance of landscape views and the protection from the cold South-East winds from the sea.
            In order to fulfill these requirements, the house was placed on the highest level of the lot, three meters above the street level. The principal areas were disposed on a platform supported by the guest and service area, flying over a parking space. This disposition results in two separate volumes connected by a vertical circulation.

            景觀建筑:建筑與自然的共存第5張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第6張圖片

            其中主要平臺不僅帶有兩側開敞的景觀視野,從地板到天花板也用釉面板裝飾。其中一側可以俯瞰大海,另一側則是客戶自己設計的私人花園。雖然一樓也有很好的景觀視野,但出于隱私保護和溫度控制考慮,一樓的窗戶有一定限制。

            社交活動區域由木制露臺往外延伸。在其半屋頂的部分,設置有燒烤區、室外休息室和用餐區。而在這層露天的空間里,有著泳池和沿著泳池邊緣的日光浴室。使用者可以從露臺上往外眺望花園的景色,傍晚時也可以感受到被周圍的樹木所環繞的日落美景。

            The main platform -with side to side views and glaze paneled from floor to ceiling- overlooks the sea on one end, and on the other to its private garden -designed by the client, as she is a landscaper herself-. While the ground floor has views of the garden too, its windows are more constrained to ensure its proper temperature control and privacy.
            The social area expands towards a wooden deck. On its semi-roofed section it is located the barbeque, an outdoor lounge and a dining area. In its uncovered space, the solarium lies at the edge of the swimming pool. From the deck, overlooking the garden and sheltered from the wind, the sunset can be contemplated framed by the surrounding trees.

            景觀建筑:建筑與自然的共存第7張圖片

            使用者在建筑主體量上設計的大露臺,可以欣賞到附近房屋的景觀。建筑的樓梯由兩面混凝土墻構成,通向一個私密空間,在這里,有一張混凝土長凳,坐在長凳上,使用者可以面向海景,享受自己的私人空間。

            圍合燒烤區域的結構墻使得露臺灰空間部分和休息區免受來自建筑西面太陽光線的影響。同樣地,懸掛在一樓樓板上的混凝土屏風為主臥室遮擋了陽光,使用者并能夠透過露臺欣賞風景。

            The landscape can be appreciated looking over the neighboring houses from the terrace, designed on top of the main volume. The stairs, contained by two concrete walls, lead to an intimate space containing one concrete bench: your own private lookout from where to observe the sea.
            The structural wall that helps organize the barbeque area protects the semi-covered deck section and the sitting area from the horizontal sun rays coming from the West. Likewise, concrete screens hanging from the first floor slab, shields the master bedroom from the sun and filter the views from the deck.

            景觀建筑:建筑與自然的共存第8張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第9張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第10張圖片

            服務空間放置在支撐起建筑主體量的平面上。對于這個設計,其中一個主要挑戰是找到支撐起建筑另一端的結構的方法,項目最后的解決方案是將懸掛的建筑體量的整個負荷集中在一個點上,形成類似三角柱的形狀。并且由于其朝向地面縮減的圓錐形截面形式,使其不需要占用太多的地面空間,這區別于其它大多數傳統的解決方案。此外,在混凝土面板的核心內部隱藏有橫梁,該橫梁沿其長度方向延伸。

            這樣的結構就如同工字梁,其下邊一側向上伸展至樓板的邊緣,這樣能夠起到遮擋視線的作用。

            The guest and service volume rests completely over the terrain while it supports one of the ends of the main volume. One of the main challenges was to find a solution to the structural support of the other end. It was decided to concentrate the whole load of the hanging volume on one point: a triangular column. As its conic section would decrease in size towards the ground, it would liberate the floor plan –unlike most traditional solutions-. In addition, the slab hides a beam inside its core which runs all along its length.
            This structure works as an I-beam in which the lower wings rise until they reach the borders of the slab avoiding frontal beams in sight.

            景觀建筑:建筑與自然的共存第11張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第12張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第13張圖片

            主臥的浴室是整個主要區域唯一的封閉空間,它將睡眠和生活空間連接起來,同時通過將其載荷傳遞到下面的三角柱來,起到結構性作用。由于它與玻璃面板的距離,從穹頂形的天窗孔透過的陽光穿過這個狹小的區域,這就像是一個瞭望臺。

            所有的結構框架都由深青銅陽極氧化鋁制成,這讓它們不用為使用者所看到,也是為了加深空間與周圍混凝土顏色的對比。

            The master bathroom, the only closed space over the principal platform, articulates the sleeping and living spaces and at the same time takes a structural role by transmitting its loads to the triangular column below. For its distance from the glazed panels, it takes in sunlight from a dome light that works as the bench on the terrace’s lookout.
            All framings were materialized on dark bronze anodized aluminum in an attempt to render them invisible and deepen the contrast between the emptiness and the color of the concrete that surrounds it.

            景觀建筑:建筑與自然的共存第14張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第15張圖片

            在兩個縱向邊界上,沒有可見的下橫梁和上部梁,框架可以自由地從一端延伸到另一端。照明體系也在兩個立面上線性延伸,強調了體量的水平比例。

            對于使用者來說,可以盡情享受這個美麗之地是最重要的一件事情。并且建筑物的恢弘與景觀也是交相輝映。此外, “景觀建筑”一詞闡述了此類項目中想要表達的共同目標,那便是建筑與周圍自然的共存。

            On both longitudinal borders, without visible lower beams and to the setback of the upper inverted beams, the framings are given free ride to run from one end to the other. A lighting rail runs linearly on both facades, reinforcing the volumes’ horizontal proportion.
            It was essential that those who inhabit Carilo House can enjoy this balsamic place with all their senses. It is hard to separate the stoutness of the built object and the landscape′s sensitivity. The term landscape recalls our objective in this and every other project: the coexistence between the house and its surrounding nature.

            景觀建筑:建筑與自然的共存第16張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第17張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第18張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第19張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第20張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第21張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第22張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第23張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第24張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第25張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第26張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第27張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第28張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第29張圖片

            景觀建筑:建筑與自然的共存第30張圖片

            建筑設計:Luciano Kruk
            地點:阿根廷
            類型:住宅
            項目管理:Luciano Kruk
            面積:230.0平方米
            項目年份:2018年
            攝影:Daniela Mac Adden
            制造商:Nivel, Barugel azulay, Fábrica de Luz, Sanitarios Ferrum, FV, Blainstein
            項目合作:Belén Ferrand
            施工合作:Fernando Casaux Alsina
            合作方:Leandro Rossi, Dan Saragusti, Denise Andreoli
            文字編輯:Mariana Piqué

            Architects: Luciano Kruk
            Location: Cariló, Argentina
            Category: Houses
            Project Management: Luciano Kruk
            Area: 230.0 m2
            Project Year: 2018
            Photographs: Daniela Mac Adden
            Manufacturers: Nivel, Barugel azulay, Fábrica de Luz, Sanitarios Ferrum, FV, Blainstein
            Project Coordinator: Belén Ferrand
            Construction Coordinator: Fernando Casaux Alsina
            Collaborators: Leandro Rossi, Dan Saragusti, Denise Andreoli
            Text editing: Mariana Piqué

            【專筑網版權與免責聲明】:本網站注明“來源:專筑網”的所有內容版權屬專筑網所有,如需轉載,請注明出處

            專于設計,筑就未來

            無論您身在何方;無論您作品規模大;無論您是否已在設計等相關領域小有名氣;無論您是否已成功求學、步入職業設計師隊伍;只要你有想法、有創意、有能力,專筑網都愿為您提供一個展示自己的舞臺

            投稿郵箱:submit@iarch.cn         如何向專筑投稿?

            掃描二維碼即可訂閱『專筑

            微信號:iarch-cn

            登錄專筑網  |  社交賬號登錄:

             匿名

            沒有了...
            評論加載中,請稍后!

            建筑 (13536 articles)


            居住建筑 (3849 articles)


            住宅 (3244 articles)


            阿根廷 (101 articles)


            布宜諾斯艾利斯 (39 articles)


            2018 (970 articles)


            Luciano Kruk Arquitectos (6 articles)


            陽極氧化鋁 (13 articles)


            混凝土 (2866 articles)


            木材 (3148 articles)



            久久亚洲综合网站_超级碰人人超碰超国产_亚洲成a人v欧美综合天堂_国色天香精品一卡二卡三卡
            <p id="jf3xn"></p>
              <meter id="jf3xn"></meter>

              <ol id="jf3xn"></ol>
              <ol id="jf3xn"></ol>

                    <ol id="jf3xn"></ol>

                    <sub id="jf3xn"></sub>

                      <dfn id="jf3xn"></dfn>