<p id="jf3xn"></p>
    <meter id="jf3xn"></meter>

    <ol id="jf3xn"></ol>
    <ol id="jf3xn"></ol>

          <ol id="jf3xn"></ol>

          <sub id="jf3xn"></sub>

            <dfn id="jf3xn"></dfn>

            網站地圖關于我們

            查看相冊 View Gallery
            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第1張圖片

            Cervantes住宅
            Cervantes Building / Grizzo Studio

            由專筑網若山,小R編譯

            這個項目交織著兩種身份,社區孕育著當地人群,人們也成長于此,這里的第一任建筑師就是當地人群的長輩,面對如此巨大的情感價值,建筑師并沒有束手束腳,而是利用這一點,以新形態、材質實驗和不同結構的組合,加強與原始形態的聯系,建筑師希望這一建筑作品充分突出當地特征和語言,成為工作室的展示名片。

            This project crosses us from two perspectives, on one hand, the identity of the neighborhood where we were born and at the same time the identity of the house where we were raised, whose architect was our mother, although the sentimental value was immense, it did not prevent us from taking advantage of it to, from the connection of the original with new morphologies, materiality experiments and the combination of different construction systems, contribute to the desired architecture that characterizes us, and that would also become the presentation card of our studio.

            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第2張圖片

            對于立面的翻新,建筑師決定在開口上進行更大程度的干預,這些開口原本是帶分隔玻璃的小木窗。通過擴大開口的方式,能讓更多的光線進入新的空間,黑色鋁材代替木材,也能減少未來的維護成本。

            For the renovation of the facade, it was decided to intervene to a greater extent in the openings, as they consisted of small wooden windows with divided glass. In this way, we were able to expand the openings, allowing more light to enter the new spaces and reducing future maintenance by replacing the wood with black aluminum.

            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第3張圖片

            建筑師利用了原本的弓形窗結構,將其替換成嵌在裸露磚材和原始屋頂的黑色金屬盒,原始的磚飾條保留下來,以進一步突出新舊共存的特點。

            We took advantage of the original structure of the bow windows and replaced them with black metal boxes that are embedded in both the exposed brick facade and the original roof, leaving the original brick moldings to further highlight this coexistence of the old with the new.

            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第4張圖片

            新建筑的功能倒沒有變化,但設置了一個入口大廳,項目改造時回收的部件也充分利用,比如其中有一個長椅,就是用改造屋頂區域時剩下的瓷磚制成。

            The new building functions just like any other, with an entrance hall that pays homage to the transformation and recycling of the project, featuring a bench made from the leftover tiles from the intervened roof areas.

            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第5張圖片

            現有的結構向外開敞,容納了電梯,原本的樓梯成為核心的通道。所有新元素都使用深色調,從而讓使房子的原始材料、裸露的磚塊和瓷磚在立面和公共區域脫穎而出。

            The existing structure was also opened up to accommodate an elevator, and the original stairs of the house were used as the current staircase core of the building. The chosen color palette for all the new elements was dark, allowing the original materials of the house, the exposed brick, and the tiles, to always stand out on the facade and in the common areas.

            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第6張圖片

            位于一樓的建筑工作室采用了相同的色調,由于窗戶面向街道,一樓室內也成為了立面的一部分,尤其是覆蓋整個工作室的彎曲磚照明天花板。在這個擺滿了樣品和模型架子、被工作臺劃分的窄小空間里,天花板就是統一全局、彰顯個性的關鍵元素。其他元素,如大理石桌子、墻紙和金屬架子,也因工作室在每個新項目中的實驗所用的深色色彩搭配、微妙的曲線和質樸的材料而脫穎而出。

            The same color palette was adopted for the architecture studio located on the first floor, as through its windows that open to the street, its interior becomes part of the facade, especially the illuminated curved brick ceiling that covers the entire studio. This achieves unity and character in a small space divided by work tables and filled with shelves with samples and models. The rest of the elements, such as marble tables, wall coverings, and metal shelves, also stand out due to the dark palette, subtle curves, and rustic materials resulting from the studio's experiments in each new project.

            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第7張圖片

            這座兩層的公寓樓在地面層使用了白色木質面板。項目的挑戰在于將前業主生活的450㎡住宅所有空間聚集在200㎡的空間中,因此地面層被改造為一個大型開放空間,容納客廳、餐廳和廚房,一扇7米長的窗戶隔開花園和室外走廊,窗戶隱藏在側墻中,房子的室內外完全融為一體。二樓有三間臥室、兩間浴室和一個露臺。

            On the ground floor, the two-story apartment house chose a light palette, with white and wood. The challenge was to gather in 200 m2 all the spaces that the previous owners of the 450 m2 house were used to, so the ground floor is developed as a large open space with a living room, dining room, and kitchen, separated from the garden and exterior gallery by a 7-meter-long window that hides in the side walls so that when opened, the interior integrates completely with the exterior of the house. On the second floor, there are 3 bedrooms, two bathrooms, and a terrace.

            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第8張圖片

            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第9張圖片

            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第10張圖片

            在二樓有一個牙科診所,設有接待區、候診室、三個診療室和一個實驗室。每個房間都實現了自然光和良好通風,與所選的白色、灰色色調相得映彰。

            On the second floor, there is a dental clinic with a reception area, waiting room, 3 consultation rooms, and a laboratory. Each room has natural light and ventilation that reflect the chosen color palette and materiality of white and gray.

            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第11張圖片

            建筑師利用房子原來的閣樓設計了一套頂部公寓,盡管只有70㎡,但通過向外大膽擴建,公寓的各項功能基本完備:在雙層高的木制天花板下,餐廳、客廳和用餐區都安置在從前的壁爐周圍。

            On the third and last floor, we took advantage of the original attic of the house to design an apartment where, despite its only 70m2, situations of a house can be experienced, both through its large exterior expansions and its interior spatiality of a modern cabin where the kitchen, living room, and dining room are organized around the original fireplace of the house under the double-height wooden ceiling.

            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第12張圖片

            為了實現這一點,瓷磚屋頂在兩個區域都設有開口,除了為公寓提供交叉通風外,還在前面形成一個露臺陽臺,背后形成一個帶烤架的露臺。為了避免占用原來的高度,建筑師在樓梯上方增加了一個夾層,在那里打造了一處俯瞰客廳的閣樓式綜合臥室。

            For all this, the tile roofs were opened in two areas that, in addition to providing cross ventilation to the apartment, resulted in a front terrace balcony and a terrace with a grill at the back. To avoid occupying the original double height, we added a mezzanine above the staircase core of the building, where we located the loft-style integrated bedroom that overlooks the living room.

            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第13張圖片

            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第14張圖片

            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第15張圖片

            設計師是如何將450㎡功能區壓縮在200㎡空間中的?第16張圖片

            建筑事務所:Grizzo Studio
            類型:改造
            建筑面積:450 m²
            項目年份:2022
            圖片來源:Federico Kulekdjian
            首席建筑師:Lucila Grizzo, Federico Grizzo
            項目所在城市:布宜諾斯艾利斯
            項目所在國家:阿根廷

            RENOVATION
            BUENOS AIRES, ARGENTINA
            Architects: Grizzo Studio
            Area: 450 m²
            Year: 2022
            Photographs:Federico Kulekdjian
            Lead Architects : Lucila Grizzo, Federico Grizzo
            City: Buenos Aires
            Country: Argentina

            【專筑網版權與免責聲明】:本網站注明“來源:專筑網”的所有內容版權屬專筑網所有,如需轉載,請注明出處

            專于設計,筑就未來

            無論您身在何方;無論您作品規模大;無論您是否已在設計等相關領域小有名氣;無論您是否已成功求學、步入職業設計師隊伍;只要你有想法、有創意、有能力,專筑網都愿為您提供一個展示自己的舞臺

            投稿郵箱:submit@iarch.cn         如何向專筑投稿?

            掃描二維碼即可訂閱『專筑

            微信號:iarch-cn

            登錄專筑網  |  社交賬號登錄:

             匿名

            沒有了...
            評論加載中,請稍后!

            建筑 (13493 articles)


            居住建筑 (3840 articles)


            住宅 (3234 articles)


            阿根廷 (101 articles)


            布宜諾斯艾利斯 (39 articles)


            2022 (210 articles)


            瓷磚 (231 articles)


            木材 (3140 articles)



            久久亚洲综合网站_超级碰人人超碰超国产_亚洲成a人v欧美综合天堂_国色天香精品一卡二卡三卡
            <p id="jf3xn"></p>
              <meter id="jf3xn"></meter>

              <ol id="jf3xn"></ol>
              <ol id="jf3xn"></ol>

                    <ol id="jf3xn"></ol>

                    <sub id="jf3xn"></sub>

                      <dfn id="jf3xn"></dfn>