<p id="jf3xn"></p>
    <meter id="jf3xn"></meter>

    <ol id="jf3xn"></ol>
    <ol id="jf3xn"></ol>

          <ol id="jf3xn"></ol>

          <sub id="jf3xn"></sub>

            <dfn id="jf3xn"></dfn>

            網站地圖關于我們

            查看相冊 View Gallery
            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第1張圖片

            Superimpose 疊術建筑應邀接受了在北京核心區域,為跨國科技公司華為,設計首家“北京旗艦店”的挑戰。該店坐落于北京熱鬧繁華、享譽數百年的王府井步行街的十字地帶,毗鄰歷史建筑故宮。作為傳統與現代的交匯之地,王府井正在積極迎接國際化的時代潮流,而這片古老的、充滿活力的商業區,不僅是中國文化底蘊的代表,更是國際化的窗口。

            Superimpose took the challenge to design the first Beijing Flagship Store for the Chinese multinational technology corporation Huawei right in the city's historic center. The store finds its home in Wangfujing, Beijing’s most prominent shopping avenue already for hundreds of years, situated near the ancient Forbidden City. The ancient and modern commercial district is not only a representative of traditional Chinese culture but also a window to internationalization.

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第2張圖片

            該店設有兩層,占地超過1200平米,Superimpose 疊術建筑從深厚悠久的地標古跡——例如故宮和長城中汲取靈感,將中國傳統建筑元素、空間邏輯和構筑語言,巧妙地融入現代設計中,進行全新闡釋。

            Superimpose has incorporated a contemporary reinterpretation of architectural elements reminiscent of ancient Beijing's landmarks, such as the Forbidden City and the Great Wall, into the design. The store has two floors and covers an area of more than 1200 m².

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第3張圖片

            多年來,華為以“構建萬物互聯的智能世界”為愿景,不斷擴展產品范圍,廣泛涵蓋電子產品、智能設備等,并逐步打造出數字生態系統。此次北京旗艦店的設計,引入“城市客廳”的理念,尊重在地文化,同時為所在城市營造出一個全新的體驗空間。

            Throughout the years, Huawei has broadened its portfolio by incorporating an array of consumer electronics and diverse smart devices, all in alignment with their overarching vision of ‘Building a Fully Connected, Intelligent World’ — an ambitious mission encapsulated by their digital ecosystem. Superimpose integrated Huawei's philosophy by providing a physical experiential place for this ecosystem.

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第4張圖片

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第5張圖片

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第6張圖片

            室內設計:中軸線與綠洲靈感

            Superimpose 疊術建筑秉持著“期待+1”的設計宗旨,全力投入這一挑戰性項目。旗艦店整體采用連續的布局,靈感源自于紫禁城的尺度、對稱性和不同空間類型。其中,展示廳位于整個店鋪的中心,設計契合了人們對華為店面形象的期待——整潔、簡約、細致入微的美感,致力于最大程度地展示產品,為訪客帶來沉浸式的空間體驗。此外,設計團隊結合“城市客廳”概念,創造了鼓勵社區聚會、探索和互動的空間:綠洲咖啡區。

            Interior:
            Superimpose embraced this project in adherence to their practice’s motto: 'expectation + 1’; The central product showroom is crafted to align with the anticipated ambiance of a Huawei store — a space characterized by minimalism and a sharp aesthetic, all strategically oriented towards optimizing the display of products for a compelling and immersive experience for visitors. In addition, Superimpose integrated the concept of ‘an Urban Living Room’ where people can meet, explore and interact with spaces such as the ‘Urban Oasis Cafe’. The layout of the entire store has been carefully organized as a series of sequential spaces, inspired by the sequence of squares, scale variation, and symmetry found in ancient Chinese architecture.

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第7張圖片

            在原始建筑場地不對稱的情況下,設計團隊加入了一道厚重的天然萊姆石墻壁,將店面對稱的劃分為銷售區、綠洲咖啡區,巧妙的與北京的城市脈絡、中軸線、紫禁城均衡對稱的布局相呼應,同樣也是華為美學的延續。這個自然石材隔斷墻,受到長城的啟發,其清晰的墻面縫隙,是對長城磚墻的汲取與提煉。

            The project's original footprint lacks perfect symmetry and to provide a calm store layout Superimpose has incorporated a thick and solid wall materialised with natural limestone panels, dividing the store into a symmetrical main sales area and the themed Urban Oasis Cafe. Not only does it fit in with the axially symmetrical urban context of Beijing, but it is also a continuation of Huawei’s aesthetics. Drawing inspiration from the Great Wall, this robust divider wall features joints that mimic the appearance of a brick wall.

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第8張圖片

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第9張圖片

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第10張圖片

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第11張圖片

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第12張圖片

            綠洲咖啡區,旨在為訪客提供一個互動體驗場所,鼓勵人們使用產品并融入“城市客廳”?Х葏^本質上是一個多功能空間,可用于舉辦活動、講座或日常聚會。它在設計上采用木質天花、暖色微水泥地板和茂密的綠植墻,并放置了一座洞石咖啡吧臺,呈現了一個自然、明亮溫馨的韻律空間?Х葏^的樓梯設計獨具匠心,踏步的另一端連接著一整塊玻璃面板扶手,懸浮于郁郁蔥蔥的室內花園上方。這些細節,均是受到長城蜿蜒于北京蒼翠山脈的景色啟發。

            The Urban Oasis Cafe serves visitors and encourages visitors to use the products, interact and immerse in the ‘Urban Living Room’. A travertine coffee bar was added to this space which can also be used as a gathering space and auditorium space for events and talks. The design of the cafe aims to create a welcoming atmosphere, achieved through the use of wooden ceiling boards, warm flooring materials, and the integration of lush green walls. The cafe also features stairs which leads visitors to the second floor. The stairs - partly made with glass steps - hoovering above an internal lush garden, inspired by the Great Wall meandering through Beijing’s green mountains.

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第13張圖片

            立面設計:古老建筑的優美曲線

            兩層通高的玻璃幕墻,鑲嵌在曲面造型的UHPC(超高性能混凝土)立面框架中,描摹出紫禁城壯麗的氣勢。立面的弧形造型,借鑒了北京城古老而優美的屋頂輪廓線。設計團隊精密把控每一個技術細節,確保其表面處理干凈而流暢。

            Facade:
            The grandeur of ancient Chinese Architecture is reflected in the facade by a 2-story high glass facade, framed by curved UHPC (Ultra High-Performance Concrete) facade panels. Taking inspiration from the city's undulating rooflines, the facade panels replicate their graceful curves. Careful attention to technical details ensures a clean and smooth finish.

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第14張圖片

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第15張圖片

            8.8米高的玻璃板,凸顯了立面對于城市的開放性,將街道上的人群自然地引至室內。值得一提的是綠洲咖啡區內,設有一塊大型的LED曲面屏幕,增添了視覺吸引力,也將室內外無縫銜接,交融貫通。UHPC幕墻板,遵循商場裙樓的屋檐輪廓,而中間的玻璃門,則在入口處形成了一個凹形空間,表現親切的邀請姿態。

            A focus on openness towards the city is evident by the use of 8.8-meter-high glass panels, drawing in passersby from the street. Inside the Oasis Cafe features a large LED curved screen, adding to the appeal and seamlessly connecting the exterior and interior. The UHPC panels trace the mall canopy's contours, while the glass gently creates a concave pocket at the entrance, creating an inviting gesture.

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第16張圖片

            作為旗艦店類型的項目,Superimpose疊術建筑的整體設計思路,旨在歡迎訪客,避免繁瑣或過分的裝飾,專注于為華為打造一個高品質的互動空間,并在北京城市中心根植和推廣數字生態系統,帶來全新用戶體驗。

            The design aims to welcome visitors without being overly elaborate or decorative and is focused on creating an optimized space for Huawei, fostering, and appreciating the digital ecosystem, in the center of Beijing.

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第17張圖片

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第18張圖片

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第19張圖片

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第20張圖片

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第21張圖片
            ▲ 一層平面圖

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第22張圖片
            ▲ 二層平面圖

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第23張圖片
            ▲ 立面圖

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第24張圖片
            ▲ 外立面大樣_水平

            華為旗艦店 · 北京王府井 —— 古都與自然的回聲第25張圖片
            ▲ 外立面大樣_垂直


            項目名稱 / 華為旗艦店 · 北京王府井
            項目業主 / 華為
            項目位置 / 北京王府井步行街銀泰in88大廈
            項目類型 / 商業零售
            設計范圍 / 室內設計與立面設計
            設計公司 / Superimpose 疊術建筑
            主創設計 / 梁勵德,Ben de Lange,Ruben Bergambagt
            設計團隊 / 梁勵德,Ben de Lange,Ruben Bergambagt,JunWei Loh,許瀟予,曲海波,王思捷
            項目規模 / 1,233 m²
            合作方 / 總承包商:上海信鴻實業(集團)有限公司,設計院:悉地(北京)國際建筑設計顧問有限公司,幕墻顧問:上海熙瑪工程顧問有限公司,照明顧問:上海碧甫照明工程設計有限公司
            完成日期 / 2024年1月
            項目材料 / UHPC 超高性能混凝土(外立面),天然萊姆石材(室內墻面),水磨石(地面),軟膜天花(頂面)
            攝影 / Kris Provoost

            Project Name / Huawei Flagship Store Beijing
            Client / Huawei
            Location / Wangfujing, Beijing, China
            Function / Retail
            Scope / Interior Design and Facade Design
            Design Company / Superimpose Architecture
            Directors / Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt
            Design Team / Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt, JunWei Loh, Xiaoyu Xu, Haibo Qu, Wang Sijie
            Size / 1,233 m²
            Collaborators / General Contractor: Shanghai Symbol Industrial Group Co., Ltd.- Local Architect LDI: CCDI Group (Beijing) - Façade Consultant: CIMA Façade - Lighting Consultant: Brandston Partnership Inc.
            Completion / January 2024
            Materials / UHPC Facade Panels (Facade), Natural Limestone Panels (Interior walls), Terrazzo (Floor), Stretch Ceiling (Ceiling)
            Photographs / Kris Provoost


            來源:本文由Superimpose 疊術建筑提供稿件,所有著作權歸屬Superimpose 疊術建筑所有。

            【專筑網版權與免責聲明】:本網站注明“來源:專筑網”的所有內容版權屬專筑網所有,如需轉載,請注明出處

            專于設計,筑就未來

            無論您身在何方;無論您作品規模大;無論您是否已在設計等相關領域小有名氣;無論您是否已成功求學、步入職業設計師隊伍;只要你有想法、有創意、有能力,專筑網都愿為您提供一個展示自己的舞臺

            投稿郵箱:submit@iarch.cn         如何向專筑投稿?

            掃描二維碼即可訂閱『專筑

            微信號:iarch-cn

            登錄專筑網  |  社交賬號登錄:

             匿名

            沒有了...
            評論加載中,請稍后!

            室內 (2918 articles)


            商業空間 (523 articles)


            旗艦店 (72 articles)


            中國 (3398 articles)


            北京 (727 articles)


            疊術建筑事務所 (5 articles)


            立面設計 (6 articles)


            玻璃 (2272 articles)



            久久亚洲综合网站_超级碰人人超碰超国产_亚洲成a人v欧美综合天堂_国色天香精品一卡二卡三卡
            <p id="jf3xn"></p>
              <meter id="jf3xn"></meter>

              <ol id="jf3xn"></ol>
              <ol id="jf3xn"></ol>

                    <ol id="jf3xn"></ol>

                    <sub id="jf3xn"></sub>

                      <dfn id="jf3xn"></dfn>