<p id="jf3xn"></p>
    <meter id="jf3xn"></meter>

    <ol id="jf3xn"></ol>
    <ol id="jf3xn"></ol>

          <ol id="jf3xn"></ol>

          <sub id="jf3xn"></sub>

            <dfn id="jf3xn"></dfn>

            網站地圖關于我們

            查看相冊 View Gallery
            《疊屋》橫與縱的空間重塑第1張圖片
            △明亮、開闊的公共空間 ©立明
            Bright and opened living space


            “有三百六十種可能,為什么要一成不變呢!
            Zaha Hadid


            項目為舊房改造設計,使用面積85㎡。伴隨兩個孩子不斷成長,原始兩居室已經不能滿足業主居住需求,希望在保留較大公共空間的前提下擁有三個獨立居住空間。

            我們采用“疊落”的概念,通過置入一個相互通融的體塊重塑空間,將原本只有一個窗戶的次臥重新分隔,部分空間重疊,即滿足了擁有獨立空間的需求,也獲得了有趣味的空間體驗。

            The project is renovation apartment with floor area of 85㎡. With children are getting older, the original two-bedroom layout is no longer fulfill the living requirement. The client want to have three independent living spaces while retaining large common space.
            We adopt the concept of “Overlaid”, by placing an interlocked block to reshape the space. Remodel the second bedroom which has only one window into overlapping space, provides independent spaces as well as obtain interesting spatial experience.

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第2張圖片
            △“疊落”的兒童房 ©立明
            Overlaid children's bedroom


            設計始于簡潔的布局和內飾,沒有繁冗的裝飾元素,以簡化的線條實現形式與功能的復合?蛷d是主要的家庭休閑及會客場所,“弱化”功能性后為全家預留盡可能大的活動空間。

            The design starts with concise layout and interiors, without redundant decorative elements, to composite the form and function. The living room is for family event and entertaining, we weaken the function of the space that provide larger space for the whole family.

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第3張圖片

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第4張圖片
            △客廳內飾簡潔 ©立明
            Living room with concise interior

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第5張圖片

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第6張圖片
            △暖白和原木的色彩搭配 ©立明
            Combination of whitish and wooden finish


            電視背景墻采用巴士門的形式,啟合間轉換不同場景模式。

            The TV wall adopts bus door, provides different modes between opening and closing.

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第7張圖片
            △巴士門切換不同模式 ©立明
            The bus door on TV wall

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第8張圖片

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第9張圖片
            △電視背景墻 ©立明
            TV wall


            為了擴充起居空間,廚房開放式設計,并融入島臺和餐廳,實現餐廚一體。室內通透且明亮,以放松、安駐的空間感受貫穿全屋。

            In order to expand the living space, the opened kitchen integrates dining area and kitchen island. The interior is bright and open, relaxation and cozy vibe is provided for the whole space.

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第10張圖片

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第11張圖片
            △開放餐廚區 ©立明
            Kitchen and dining area

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第12張圖片
            △空間軸側圖 ©辰境設計
            Axonometric diagram

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第13張圖片
            △開放廚房 ©立明
            Opened kitchen

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第14張圖片

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第15張圖片
            △走廊看向廚房 ©立明
            Looking kitchen from corridor


            “疊落”的兒童房設計是全屋的亮點,通過“橫向”與“縱向”上的空間重塑,使原次臥變為兩個既獨立又互通的兒童房。

            The overlaid children’s room is the highlight of the space. By remodeling the space horizontally and vertically, the original guest room is transformed into two independent and connected children’s rooms.

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第16張圖片
            △兒童房 ©立明
            Children's bedroom

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第17張圖片
            △兒童房軸側圖 ©辰境設計
            Axonometric diagram of children's bedroom


            依托近2米9的層高優勢,整合的“上下床”成為一個空間尺度的“大玩具”,具有多重含義,功能上承接了空間樞紐的作用。兩個房間彼此獨立,姐妹起居生活互不干擾;透過陽臺區域連接,實現聯通,助于培養、建立姐妹間的親密關系。

            By taking the advantage of ceiling height of nearly 2.9 meters, the integrated “bunk” becomes a “big toy” with multiple meanings as spatial hub. The two rooms are independent, so that the sisters can live without interfering with each other, while the balcony area creates connection, which helps to cultivate and build up the intimacy between the sisters.

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第18張圖片

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第19張圖片
            △姐姐房間 ©立明
            Older sister's bedroom

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第20張圖片

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第21張圖片
            △陽臺連接兩個空間 ©立明
            Balcony connects two rooms

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第22張圖片
            △收納體系分析圖 ©辰境設計
            Storage system diagram

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第23張圖片
            △妹妹房間 ©立明
            Younger sister's bedroom


            主臥風格簡約,黑色的床頭背板和床頭柜搭配洞石燈具提升空間質感。主臥走廊墻上設計圓形孔洞,助于父母照看年齡尚小的兒童?锥磩撛炜臻g上的視覺互動,同時也為走廊提供采光。

            The master bedroom is minimal with black headboard and nightstands, the stone light fixtures enhance the quality of the space. We install a circular hole on the wall of the master bedroom for parents look after the children. The hole creates visual interaction, while bringing natural lighting.

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第24張圖片
            △主臥 ©立明
            The master bedroom

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第25張圖片
            △從孔洞看向兒童房 ©立明
            Looking children's room from the hole


            改造后主衛縮小部分面積,次衛擁有雙臺盆和三分離衛浴布局,為家人日常使用提供便利。

            The new secondary bathroom has dual sinks and three-separate zones layout for daily use.

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第26張圖片
            △三分離衛浴布局 ©立明
            Bathroom with three separations

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第27張圖片
            △主衛 ©立明
            Bathroom



            平面圖紙
            Floor Plan


            《疊屋》橫與縱的空間重塑第28張圖片
            △原始戶型圖
            Original layout

            《疊屋》橫與縱的空間重塑第29張圖片
            △平面圖 ©辰境設計
            Floor plan


            項目信息

            項目名稱:《疊屋》橫與縱的空間重塑
            項目地點:北京市朝陽區
            項目面積:85㎡
            設計公司:北京辰境設計有限公司
            設計總監:劉俊辰
            主創設計師:劉俊辰,翁啟程,蔡世紀
            圖紙表現:劉一
            竣工時間:2024.01
            施工:辰境制作
            主要材料:乳膠漆,愛格板,巖板,鋼板
            撰文:張銳
            攝影:立明

            Credits & Data
            Project: Overlaid House
            Location: Chaoyang, Beijing
            Floor area: 85㎡
            Design: Beijing Chenjing Design Co.Ltd.
            Project director: LIU Junchen
            Principal designer: LIU Junchen, WENG Qicheng, CAI Shiji
            Drawings: LIU Yi
            Completion: 2024.01
            Construction: CHENJING DESIGN
            Materials: Latex paint, EGGER plate, Slate, Steel
            Editor: ZHANG Rui
            Photograph: LI Ming


            來源:本文由北京辰境設計有限公司提供稿件,所有著作權歸屬北京辰境設計有限公司所有。

            【專筑網版權與免責聲明】:本網站注明“來源:專筑網”的所有內容版權屬專筑網所有,如需轉載,請注明出處

            專于設計,筑就未來

            無論您身在何方;無論您作品規模大;無論您是否已在設計等相關領域小有名氣;無論您是否已成功求學、步入職業設計師隊伍;只要你有想法、有創意、有能力,專筑網都愿為您提供一個展示自己的舞臺

            投稿郵箱:submit@iarch.cn         如何向專筑投稿?

            掃描二維碼即可訂閱『專筑

            微信號:iarch-cn

            登錄專筑網  |  社交賬號登錄:

             匿名

            沒有了...
            評論加載中,請稍后!

            室內 (2918 articles)


            居住空間 (887 articles)


            住宅 (3227 articles)


            中國 (3398 articles)


            北京 (727 articles)


            辰境設計 (9 articles)


            巖板 (5 articles)


            鋼材 (1090 articles)


            乳膠漆 (9 articles)



            久久亚洲综合网站_超级碰人人超碰超国产_亚洲成a人v欧美综合天堂_国色天香精品一卡二卡三卡
            <p id="jf3xn"></p>
              <meter id="jf3xn"></meter>

              <ol id="jf3xn"></ol>
              <ol id="jf3xn"></ol>

                    <ol id="jf3xn"></ol>

                    <sub id="jf3xn"></sub>

                      <dfn id="jf3xn"></dfn>