<p id="jf3xn"></p>
    <meter id="jf3xn"></meter>

    <ol id="jf3xn"></ol>
    <ol id="jf3xn"></ol>

          <ol id="jf3xn"></ol>

          <sub id="jf3xn"></sub>

            <dfn id="jf3xn"></dfn>

            網站地圖關于我們

            查看相冊 View Gallery
            “成長綠階” — 海亮教育創新實驗中心第1張圖片
            ▲ 在自然中漫步 Walking in Nature ©零壹城市LYCS

            近日,零壹城市建筑事務所揭曉了其為海亮教育設計的海亮教育創新實驗中心“成長綠階”設計方案。項目位于浙江省諸暨市海亮教育園西南側,海亮教育是世界五百強企業海亮集團旗下的教育服務品牌,海亮教育創新實驗中心計劃建筑總面積達11,500平方米,未來將承擔競賽培訓,科創實驗,師資培養等復合型功能。

            Recently, LYCS Architecture unveiled its design for the "Green Terraces," an Innovation Center for Hailiang Education. It is located southwest of the Hailiang Education Park in Zhuji City, Zhejiang Province. Hailiang Education is an educational service brand owned by Hailiang Group, a Fortune 500 company. The planned total construction area of the Hailiang Education Innovation Center is 11,500 square meters. In the future, it will support diverse functions such as competition training, scientific and creative experiments, and teacher training.

            “成長綠階” — 海亮教育創新實驗中心第2張圖片
            ▲ 東南側學校視角 Southeastern School Perspective ©零壹城市LYCS


            在自然中漫步
            Walking in Nature


            “成長綠階” — 海亮教育創新實驗中心第3張圖片
            ▲ 原始場地 Original Site ©零壹城市LYCS

            為了能在開發的基礎上仍然保留場地原有的自然屬性,設計放棄打造一個矚目的標志性建筑,而是希望將大尺度的建筑體量進行模塊化拆解,使其以謙遜的姿態匍匐于綠丘之上,順應原有地勢層層疊升,與周邊教學樓和山體做自然銜接。建筑立面選用帶石材和木紋元素的材質對自然山體中的巖石和樹木進行模擬,大大降低建筑體量的存在感。

            To preserve the site's natural attributes amidst development, the design forsakes the creation of a striking landmark building in favor of a more modest approach. The large building mass is modularly deconstructed, allowing it to sprawl humbly atop the green hills, rising in layers that conform to the original terrain. This design integrates with the surrounding academic buildings and the natural mountain landscape. The building facade utilizes materials with stone and wood elements, simulating the rocks and trees found in the natural mountainous environment, significantly reducing the visual presence of the building mass.

            “成長綠階” — 海亮教育創新實驗中心第4張圖片
            ▲ 鳥瞰全景 Bird's Eye View Panorama ©零壹城市LYCS

            “成長綠階” — 海亮教育創新實驗中心第5張圖片
            ▲ 西南側立面 Southwest Facade ©零壹城市LYCS


            轉角處從地面生長至露臺的樹池是對實驗大樓綠色屬性的額外加持,影蔭在樹冠下的玻璃幕墻將自然光線和綠色樹影毫無保留的引入樓內,內外的界限就此打破,行走其中仿若漫步于山林,目之所及皆被綠意包裹。

            The tree pits that grow from the ground to the terrace at the building's corners serve as an additional enhancement to the green attributes of the experiment building. The shaded glass curtain walls beneath the tree canopy unreservedly bring natural light and green shadows into the building, blurring the boundaries between indoors and outdoors. Walking through it feels like strolling through a forest, with every view enveloped in greenery.

            “成長綠階” — 海亮教育創新實驗中心第6張圖片
            ▲ 西南側露臺鳥瞰 Southwest Terrace Bird's Eye View ©零壹城市LYCS


            教育場景的新可能
            Educational Scenarios`s New Possibilitie


            “成長綠階” — 海亮教育創新實驗中心第7張圖片
            ▲ 剖軸測分析圖 Sectional Axonometric Analysis ©零壹城市LYCS

            考慮到建筑未來所面臨的復雜使用場景,設計團隊放棄使用傳統教學樓常規的條狀布局,而是將碩大的建筑體量化整為散的進行拆分,整合出三個相對獨立又互相連接的院落組合。建筑模塊按照不同使用場景,被分類整合,堆疊錯落的形成不同尺度的庭院空間。

            Considering the complex usage scenarios the building will face in the future, the design team opted to abandon the traditional linear layout typical of educational buildings. Instead, they segmented the large building mass into dispersed elements, creating three relatively independent yet interconnected courtyard combinations. The architectural modules are categorized and integrated according to different usage scenarios, forming courtyards of varying scales through a staggered stacking arrangement.

            “成長綠階” — 海亮教育創新實驗中心第8張圖片
            ▲ 南側整體鳥瞰 Southern Overall Bird's Eye View ©零壹城市LYCS

            順應地勢層層退臺的建筑布局營造出大面積的露臺空間和檐下空間,這為大樓的使用場景增添了更多可能性。教學,培訓,論壇等室內場景都可以被延申到教室之外。綠丘原有的“秘密花園”屬性也被以另一種方式還給孩子們,暢談,游戲,運動,交友,孩子們可以自由地選擇他們喜愛的休閑方式。

            The architectural layout, terraced according to the terrain, creates extensive terraces and eaves space, adding greater flexibility to the building's use. Indoor activities such as teaching, training, and forums can extend beyond the classroom. The site's original "secret garden" attribute is also preserved in a new form for the children. Here, they can engage in discussions, play games, participate in sports, and socialize, freely choosing their preferred leisure activities. This integration of flexible spaces and natural elements enhances the educational environment, fostering a vibrant, interactive setting that supports a variety of learning and recreational activities.

            “成長綠階” — 海亮教育創新實驗中心第9張圖片
            ▲ 南側露臺鳥瞰 Southern Terrace Bird's Eye View ©零壹城市LYCS

            尺度親人的內庭院不僅為孩子們提供了安全舒適的活動空間,也讓建筑與自然的交接面呈指數型擴大,自然采光和通風被大面積的引入室內,節能減耗的同時提升空間使用質感。

            The intimate scale of the inner courtyards provides a safe and comfortable space for children's activities and exponentially increases the interface between the building and nature. This design significantly enhances natural lighting and ventilation throughout the interior, leading to energy savings and improved space utilization quality. The strategic integration of these elements creates an environment that harmoniously blends functionality with the well-being of its users.

            “成長綠階” — 海亮教育創新實驗中心第10張圖片
            ▲ 內部庭院 Internal Courtyard ©零壹城市LYCS

            多向度的連接讓通行空間兼具實用性和美觀性,樓與樓之間,層與層之間被大量的樓梯和臺階所連接,交通便捷性得到滿足的同時,轉角處遇到風景的可能為孩子們學習途中增添趣味性,無形中鼓勵并引導他們減少久坐或使用電梯的頻次,增多步行活動。

            The multidirectional connections enhance both the practicality and aesthetics of the circulation spaces. Extensive stairs and steps link buildings and floors, facilitating easy movement while creating scenic spots at various corners. This adds an element of interest to the children's journeys, subtly encouraging and guiding them to reduce prolonged sitting or frequent elevator use and to increase walking. This design satisfies functional requirements and promotes healthier, more engaging ways for children to navigate their learning environment.

            “成長綠階” — 海亮教育創新實驗中心第11張圖片
            ▲ 順應地勢的場地策略 Site Strategy Adapting to the Terrain ©零壹城市LYCS

            成長綠階 | 海亮教育創新實驗大樓
            地點:中國,紹興
            業主:海亮教育科技服務集團有限公司
            面積:11,500平方米
            設計時間:2023年8月—至今
            建筑、室內設計:零壹城市建筑事務所
            設計團隊:阮昊、陳文彬;張寶軍、毛乙人、易敏、朱俊鳴、劉東元、章俊杰、陳豪特、唐慧萍、趙依雯、韓馨雨(建筑),來震宇;張磊、勞哲東、王佳琳(室內)
            配合設計院:中國美術學院風景建筑設計研究總院有限公司

            Green Terraces | Zhejiang Hailiang Education Innovation Center
            Location: Shaoxing, China
            Client: Hailiang Education Technology Service Group
            Area: 11,500 ㎡
            Design Date: 2023/08 — Present
            Architecture、Interior Design: LYCS Architecture
            Design Team: RUAN Hao、CHEN Wenbin; Baojun Zhang、Yiren Mao、Min Yi、Junming Zhu、Dongyuan Liu、Junjie Zhang、Haote Chen、Huiping Tang、Yiwen Zhao、Xinyu Han(Architecture), LAI Zhenyu;  Lei Zhang、Zhedong Lao、Jialin Wang (Interior)
            Local Design Institute : The Design Institute of Landscape & Architecture China Academy of Art Co., Ltd


            來源:本文由零壹城市建筑事務所提供稿件,所有著作權歸屬零壹城市建筑事務所所有。

            【專筑網版權與免責聲明】:本網站注明“來源:專筑網”的所有內容版權屬專筑網所有,如需轉載,請注明出處

            專于設計,筑就未來

            無論您身在何方;無論您作品規模大;無論您是否已在設計等相關領域小有名氣;無論您是否已成功求學、步入職業設計師隊伍;只要你有想法、有創意、有能力,專筑網都愿為您提供一個展示自己的舞臺

            投稿郵箱:submit@iarch.cn         如何向專筑投稿?

            掃描二維碼即可訂閱『專筑

            微信號:iarch-cn

            登錄專筑網  |  社交賬號登錄:

             匿名

            沒有了...
            評論加載中,請稍后!

            建筑 (13493 articles)


            教育建筑 (890 articles)


            實驗中心 (3 articles)


            中國 (3422 articles)


            紹興 (19 articles)


            零壹城市建筑事務所 (29 articles)



            久久亚洲综合网站_超级碰人人超碰超国产_亚洲成a人v欧美综合天堂_国色天香精品一卡二卡三卡
            <p id="jf3xn"></p>
              <meter id="jf3xn"></meter>

              <ol id="jf3xn"></ol>
              <ol id="jf3xn"></ol>

                    <ol id="jf3xn"></ol>

                    <sub id="jf3xn"></sub>

                      <dfn id="jf3xn"></dfn>