<p id="jf3xn"></p>
    <meter id="jf3xn"></meter>

    <ol id="jf3xn"></ol>
    <ol id="jf3xn"></ol>

          <ol id="jf3xn"></ol>

          <sub id="jf3xn"></sub>

            <dfn id="jf3xn"></dfn>

            網站地圖關于我們

            查看相冊 View Gallery
            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第1張圖片

            Mitbury公館 / WOS 建筑設計事務所 + Estudio
            Mitbury the Public House / WOS Architects + Estudio

            由專筑網王沛儒,小R編譯

            本項目位于 Mae Rim-Samoeng 路和 Mae Sa 河之間,在這座小型咖啡館里,顧客可以感受自然環境。為了盡可能保持建筑間的緊湊,建筑師優先考慮結合現有樹木樹蔭下的室外空間,避免對河流造成任何侵占,并保留原有的大樹。場地的獨特之處在于,這是一個低洼的山谷,明顯低于路面,平緩向河岸傾斜。

            Located between the Mae Rim-Samoeng Road and the Mae Sa River, the project envisions a small café where customers can enjoy the natural surroundings. The aim is to keep the buildings as compact as necessary, prioritizing outdoor spaces under the shade of existing trees, avoiding any encroachment on the river, and preserving the original large trees. The site’s unique features include a low-lying valley significantly below road level, gently sloping down to the riverbank.

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第2張圖片

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第3張圖片

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第4張圖片

            考慮到這些條件,建筑師選擇將建筑放置在靠近路邊的堤壩附近,留出空間來保護現有樹木。建筑被一堵微風墻遮擋,既是邊界,也是通向自然的門檻。在較高的路面上,一座橋通向一棵巨大的樹下,引導人們越過建筑,欣賞森林和河流的美景。在橋的盡頭,一條長長的樓梯通向下面的隱蔽花園,作為前序空間。下層花園四周環繞著溪流、巨石、大樹和微風墻,微風墻遮擋了衛生間、廚房和服務區。小咖啡館從這堵墻延伸出來,游客可以點餐,然后在花園里享用。

            Given these conditions, the designers opted to place the entire structure near the roadside embankment, leaving gaps to preserve existing trees. The building is camouflaged with a breeze block wall, intended to act as both a boundary and a threshold to nature. From the higher road level, a bridge leads under a large rain tree, guiding visitors over the buildings towards views of the forest and river. At the end of the bridge, a long staircase descends into a hidden garden below, serving as the project's grand hall. This lower garden area is surrounded by streams, boulders, large trees, and the breeze block wall, which conceals the bathrooms, kitchen, and service areas. The small café extends from this wall, allowing visitors to order food and enjoy it in the garden.

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第5張圖片

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第6張圖片

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第7張圖片

            業主還希望將古董收藏品納入其中,包括拱門、窗戶和各種家具。建筑師將這些古色古香的元素融入微風磚墻中,在墻的正面和背面之間構建聯系。古老的電影售票柜臺被改裝成咖啡廳的柜臺。

            The owner also wishes to incorporate antique collections, including archways, windows, and various furniture pieces. The designers integrated these antique elements into the breeze block wall, creating a connection between the front and back of the wall. An old movie ticket counter was repurposed as the café counter.

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第8張圖片

            本項目由三棟單層建筑組成:咖啡廳和廚房、儲藏室和員工宿舍以及洗手間。上方是坡度平緩的坡屋面,確保建筑與現有樹木和諧地融為一體。微風磚墻的高度可以遮擋儲藏室和休息室,延伸至咖啡廳,將咖啡廳與廚房隔開,天橋和樓梯設計輕盈,配有網狀欄桿。建筑整體設計與自然融為一體,采用棕色和青灰色調,保持簡潔,突出精雕細琢的木制古董。

            The project consists of three single-story buildings: the café and kitchen, storage and staff quarters, and restrooms. The roofs are gently pitched gables, ensuring the buildings blend harmoniously with the existing trees. The breeze block wall is just high enough to screen the storage and restrooms and extend into the café to separate it from the kitchen. The bridge and staircase are designed with a light touch and feature mesh railings. The architecture as a whole is designed to blend with nature, using brown and greenish-gray tones, and maintains simplicity to highlight the intricately carved wooden antique pieces.

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第9張圖片

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第10張圖片

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第11張圖片

            咖啡館內部也使用了同樣的微風磚墻,搭配棕色陶土地磚,黑色古董售票柜臺上的吊燈閃爍著昏暗的燈光。另外三面墻是透明玻璃門,自然光線充足,通風良好,人們還能欣賞到花園和溪流的美景。

            Inside the café, the same breeze block wall is used, paired with brown terracotta floor tiles and dim lighting from a chandelier accentuating the black antique ticket counter. The other three walls are clear glass doors, inviting natural light, ventilation, and views of the garden and stream.

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第12張圖片

            花園的空間設計由業主與  Nong Nooch Garden共同溝通完成溝通設計。施工過程中挖出的石塊被重新利用,作為通往咖啡廳的臺階,在自然與建筑之間建立了聯系。此外,多種植物共同營造了獨特的氛圍,使花園成為咖啡廳的大堂。

            In the garden, the project owner collaborated with Nong Nooch Garden to design the space. Stones unearthed during construction were repurposed as steps leading to the café, creating a seamless connection between nature and architecture. Additional plants were also added to create a unique atmosphere, making the garden the grand hall of the project.

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第13張圖片

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第14張圖片

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第15張圖片

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第16張圖片

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第17張圖片

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第18張圖片

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第19張圖片

            時光橋接——復古收藏融入現代自然建筑設計第20張圖片

            建筑師:WOS Architects
            類型:療養 住宅 社區
            景觀建筑師:Estudio
            面積:140 m²
            年份:2024年
            攝影:Prueksakun Kornudom
            制造商:COTTO, Jorakay, Kera, Kitti Cement, Lamptitude  COTTO, Jorakay, Kera, Kitti Cement, Lamptitude
            首席建筑師:Prueksakun Kornudom、Ornpailin Leelasiriwong、Tirayut Wongsantisuk、Kittipong Ruangkittharin
            景觀設計:Nong Nooch Garden
            主要團隊:Prueksakun Kornudom, Ornpailin Leelasiriwong, Tirayut Wongsantisuk, Kittipong Ruangkittharin
            總施工方:Krishna Malakerd
            國家:泰國

            HOSPITALITY ARCHITECTURE, HOUSES, COMMUNITY
            THAILAND
            Architects: WOS Architects
            Landscape Architects: Estudio
            Area: 140 m²
            Year: 2024
            Photographs:Prueksakun Kornudom
            Manufacturers:  COTTO, Jorakay, Kera, Kitti Cement, Lamptitude
            Lead Architects: Prueksakun Kornudom, Ornpailin Leelasiriwong, Tirayut Wongsantisuk, Kittipong Ruangkittharin
            Landscape Architecture: Nong Nooch Garden
            Lead Team: Prueksakun Kornudom, Ornpailin Leelasiriwong, Tirayut Wongsantisuk, Kittipong Ruangkittharin
            General Constructing: Krishna Malakerd
            Country: Thailand

            【專筑網版權與免責聲明】:本網站注明“來源:專筑網”的所有內容版權屬專筑網所有,如需轉載,請注明出處

            專于設計,筑就未來

            無論您身在何方;無論您作品規模大;無論您是否已在設計等相關領域小有名氣;無論您是否已成功求學、步入職業設計師隊伍;只要你有想法、有創意、有能力,專筑網都愿為您提供一個展示自己的舞臺

            投稿郵箱:submit@iarch.cn         如何向專筑投稿?

            掃描二維碼即可訂閱『專筑

            微信號:iarch-cn

            登錄專筑網  |  社交賬號登錄:

             匿名

            沒有了...
            評論加載中,請稍后!

            建筑 (13536 articles)


            娛樂休閑建筑 (436 articles)


            咖啡館 (97 articles)


            住宅 (3244 articles)


            泰國 (187 articles)


            磚材 (110 articles)



            久久亚洲综合网站_超级碰人人超碰超国产_亚洲成a人v欧美综合天堂_国色天香精品一卡二卡三卡
            <p id="jf3xn"></p>
              <meter id="jf3xn"></meter>

              <ol id="jf3xn"></ol>
              <ol id="jf3xn"></ol>

                    <ol id="jf3xn"></ol>

                    <sub id="jf3xn"></sub>

                      <dfn id="jf3xn"></dfn>